Oranje Fonds verbetert geluid in de BHK

PERSBERICHT
Aduard 21 augustus 2017

STICHTING BUURTHUISKAMER ADUARD KRIJGT € 3000 VAN ORANJE FONDS
De Stichting Buurthuiskamer Aduard krijgt een bijdrage van € 3000 van het Oranje Fonds voor het aanbrengen van akoestische materialen. De Buurthuiskamer Aduard is een gemeenschapsruimte aan de Kloosterstraat in Aduard. Het is voor en door ouderen en andere volwassenen die gezelligheid aan elkaar willen bieden zoals samen eten en activiteiten ondernemen. De Buurthuiskamer wordt volledig gerund wordt door vrijwilligers.

De Buurthuiskamer wordt goed bezocht. Het is er geregeld een drukke bedoening, veel lachen en praten. De akoestiek is echter niet helemaal goed. Daardoor is het voor bezoekers lastig en vermoeiend om gesprekken te volgen. Met de steun van het Oranje Fonds kunnen materialen aangebracht worden die de akoestiek verbeteren. Verwacht wordt dat het daarmee voor alle bezoekers prettiger is, zeker voor mensen met een gehoorprobleem. Door deze bijdrage kan de Buurthuiskamer voor meer mensen een fijne plek zijn om anderen te ontmoeten.

Oranje Fonds
Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven in Nederland en het Caribische deel van het Koninkrijk. Het afgelopen jaar ondersteunde het met 31 miljoen euro zo’n 9.300 initiatieven die ervoor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten, minder eenzaam zijn, begrip krijgen voor elkaar en zich inzetten voor een ander. Het Oranje Fonds wordt o.a. gesteund door de Nationale Postcode Loterij, De Lotto en door Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.

 729 total views,  1 views today